Dag 4 kommer turens lengste etappe

29. juli 2011. Springfield Illinois --> Springfield Missouri - 546 km.

Denne dagen forlater vi Springfiled om morgenen og ankommer Sprinfiled om kvelden. Forvirrende? Neida, det er minst 19 byer i Usa som heter Springfield og i dag skal vi fra Springfield, Illinois til Springfield, Missouri. Allerede denne andre kjøredagen får vi den aller lengste etappen. Utfordrende nok, både på grunn av lengden og heten, og fortsatt liten trening i å kjøre langt. På grunn av kjørelengden er etappen kanskje mer som en transportetappe. Ikke veldig mye turist fordi at det var for lite tid til å stoppe underveis. Kun korte stopp, bensinfylling og lunsj midt på dagen. Men noe har vi da opplevd også i dag.

I jesse James hule

Vi hadde en times stopp i Meramec Caverns. Og dette får være etappens tema. De fleste bildene som vi har lastet opp er fra dette besøket. Etter at vi hadde passert St Louis, rastet vi ved bredden av Mississippi. Den berømte elven er stor og bred, men vi fikk ikke sett hjuldamperen. Vi stopper hver time, enten for å spise, se på en eller annen severdighet eller tanke opp syklene. Da er det de tre passasjerene som opererer som bensinstasjonmedarbeidere ved pumpene for å fylle tanken på alle syklene.

Ved Meramec Caverns, er det et museum bygget over dryppsteinshuler. Det sies at disse hulene er over 30 millioner år gamle. Det som har gjort dem så berømte er den beryktede tog- og bankrøveren Jessie James og gjengen hans. Jessie var etterlyst i mange amerikanske stater. I disse hulene gjemte han tjuvgodset og greide å slippe unna gjennom en underjordisk kanal. Sheriffen og hans menn gikk inn og fant ingening. Jessie hadde greid å rømme.

Dryppsteinene i hulene lager fantastiske formasjoner og sammen med en helt spesiell belsyning gir det en helt magisk skjønnhetsopplelvelse. Etter en runde i hulen, ble den amerikanske nasjonalsangen avspilt til et gedigent lysshow. Amerikanerne har for lengst tilgitt sine Westernhelter som er blitt ikoner. Jesse James er intet unntak medt mange westernfilmer om hans liv samt flere museer, blant annet i hans barndomshjem Kearney, Missouri. Og årlig arrangeres det flere Jesse James festival forskjellige steder i USA.

Så var det On the road again... Her er det ikke mange minutter å miste.

Devils Elbow

Det bar så videre vestover langs Route66 til den pussige lille baren Devils Elbow, som ligger ca midt mellom St. Louis og Springfield Missouri. I taket hange det tett i tett med BH-er. Hvorfor var det ingen som sa noen om. Men de lokale bargjestene var alle veldg blide og ønsket oss velkommen. De pratet i vei og ville ikke at vi skulle dra. De virket som de hadde lyst på en fest.

Vi kjørte gjennom veldig mange byer. Fra Springfield startet vi om morgenen med å kjøre interstate 55 et langt stykke. Flere steder er det bygd nye motoveier over Route 66. På interstate er det gjerne 3 eller 4 kjørebaner i hver retning med stor traffikk og mange, mange store, ja enorme trailere. Det krever fokus og stor oppmerksomhet å kjøre motorsykkel her. Mye bedre og roligere når vi kommer over til gamle Route 66 der det er lite trafikk. Det er mest turister som kjører her nå. Landskapet her er frodig og grønt. Det veksler mellom maisåkre, skog, gårdsbruk her og der og små byer med stlle villaveier. I det hele tatt et vakkert flatt landskap

Passering Misisippi

Ved passering Misisppi forlater vi Illinois. Neste stat er Missouiri med storbyen St. Louis rett innenfor grensen. Kjøringen gjennom storbyen gikk veldig greit til tross for et utall med lyskryss. Så langt har veien nesten vært uten svinger, men nå skifter det litt karakter. Endelig litt svingkjøring på 66 i et bølgende grønt landskap med små landsbyer inne i skogen. Her går det stort sett på gamle Route66 helt til Springfield Missouri, noen ganger på venstre side av Interstate44 og noen ganger på høyre.

Endelig fremme i Springfield Missouri, ble det servert pizza ved poolen. Vertinnen ville gjerne reklamere for det det hjyggelige familidrevne motellet sitt, for Route66 og for hele USA. Hun holdt et helt lite foredrag for oss, og understreket hvor viktig det er å drikke mye vann og bruke solfaktor på turen vestover. Og vi kan love. Det blir ikke akkurat kjøligere. Ved hvert stopp på turen, river vi av oss hjelm og jakke og styrter mot følgebilen for å få kald drikke og legge hodetørklærne våre i kaldt vann til neste etappe. Varmen er og blir den største utfordringen, ser det ut til.

Vi legger oss tidlig og står opp ved soloppgang.

Dette er bare en testmodul - ikke bry deg om denne

 • Lorem ipsum

  Lorem ipsum

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  Les mer

 • Non dignissim

  Non dignissim

  Aliquam in ligula tristique, ullamcorper enim nec, lacinia risus.

  Les mer

 • Suspendisse nisi

  Suspendisse nisi

  Nullam rutrum viverra lacus, vel blandit libero scelerisque tempus.

  Les mer

 • Venenatis arcu

  Venenatis arcu

  Aliquam dapibus urna eget erat sagittis, at dignissim est interdum.
 • Cursus tortor

  Cursus tortor

  Vivamus enim odio, sagittis at leo non, bibendum egestas tellus.
 • Aliquet ipsum

  Aliquet ipsum

  Duis dictum at quam nec placerat. Aenean blandit felis eu aliquam condimentum.
 • Quisque posuere

  Quisque posuere

  Proin luctus interdum posuere. Integer sit amet enim rhoncus, egestas odio eget, cursus justo.
 • Vestibulum ac ante

  Vestibulum ac ante

  Sed quis tortor quis dui venenatis euismod eu quis erat.
 • Quisque bibendum

  Quisque bibendum

  Duis pulvinar enim lobortis eros vulputate, vel feugiat urna viverra.
 • Quisque sem

  Quisque sem

  Pellentesque quis purus sed nibh vulputate sagittis vitae a velit.
 • Proin eleifend

  Proin eleifend

  In dictum, libero et ultrices auctor, justo ipsum fringilla libero, vitae gravida arcu justo vel erat.
 • Donec eget

  Donec eget

  Integer ligula nulla, laoreet a felis ut, viverra varius nibh.
 • Quisque ac

  Quisque ac

  Mauris condimentum turpis ante, eget sollicitudin ante lobortis aliquet.
 • Dui vitae

  Dui vitae

  Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Dolor rhoncus

  Dolor rhoncus

  Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s
 • Arcu sagittis

  Arcu sagittis

  Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text.
 • Dollar tegn

  Dollar tegn

  It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old.
 • Nisi lectus

  Nisi lectus

  It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old.
 • Nec quam

  Nec quam

  It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old.
 • Mauris leo

  Mauris leo

  It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old.